"Київенерго" модернізується на 600-800 мільйонів

Середа, 12 жовтня 2011, 17:35

ПАТ "Київенерго", що експлуатує столичний енергокомплекс, має намiр вкласти 600-800 мільйонів гривень у модернiзацiю теплового господарства в 2012 роцi.

Про це повiдомив журналiстам генеральний директор компанiї Едуард Соколовський, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, 2012 року планується реконструювати 66 кілометрів теплових мереж.

"За нашими розрахунками, в майбутньому необхiдно iнвестувати в модернiзацiю близько 100 кілометрів тепломереж, щоб стабiлiзувати ситуацiю", - повiдомив вiн.

Реклама:

За словами Соколовського, цього року компанiя iнвестує в розвиток та реконструкцiю 1,047 мільярда гривень iз рiзних джерел. Зокрема, 405 мільйони гривень буде спрямовано на реконструкцiю теплового господарства, iз них 197,8 мільйонів гривень- на реконструкцiю мереж, 46,9 мільйона гривень- на проектнi роботи.

"Досить висока вартiсть проектування пояснюється тим, що ми готуємося до масштабнiшої реконструкцiї в наступнi роки", - пояснив гендиректор "Київенерго".

У 2011 році компанiя реконструювала 28,7 кілометрів теплових мереж. Пiд час робiт було використано труби, ранiше закупленi за рахунок кредиту Свiтового банку, якi тривалий час зберiгалися на складах компанiї.

"Київенерго" експлуатує практично всi енергетичнi об'єкти, розташованi в столицi, за винятком Дарницької теплоелектроцентралi.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: