Україні заборонили торгівлю парниковими газами. Втрати - 8 мільярдів доларів?

Середа, 12 жовтня 2011, 16:37

Україні тимчасово заборонили торгувати квотами на викиди парникових газів.

Таке рішення прийняв Секретаріат рамкової конвенції ООН із зміни клімату, передає УНІАН.

За інформацією "Українських новин", для України залишається можливість продавати одиниці скорочення викидів (ОСВ), за міжнародною процедурою.

Причиною такого рішення стало, зокрема, порушення правил надання звітності про викиди за Кіотським протоколом.
Продаж ОСВ передбачена механізмами Кіотського протоколу.

Реклама:

Вона здійснюється за допомогою проектів спільного впровадження на території країн додатка 1 Кіотського протоколу, куди входить і Україна разом з економічно розвиненими країнами та країнами з перехідною економікою, за участю інвестора також з числа країн цього додатка.

В обмін на часткове інвестування такого проекту залежно від передбачуваного скорочення викидів парникових газів інвестор отримує право на використання квот, які будуть утворені в разі успішної реалізації проекту.

Як повідомлялося, депутат Верховної Ради, член фракції Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона", член комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та безпеки Юрій Костенко вважає, що заборона Україна торгувати квотами на викид парникових газів в рамках Кіотського протоколу може привести до щорічних втрат близбко 8 мільярдів доларів.

Раніше президент Янукович заявив, що у разі зриву виконання зобов'язань Україною в рамках Кіотського протоколу будуть зроблені відповідні кадрові висновки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!