Рекордний урожай овочів зашкодить галузі

Середа, 12 жовтня 2011, 16:24

Рекордний урожай овочів, зібраний цього року в Україну, і рекордні збитки, завдані їм фермерам можуть загальмувати розвиток плодоовочевої галузі в країні

Таку думку висловили аналітики компанії "АПК-Інформ: овочі та фрукти", пише "Дело".

На їхню думку, поточний сезон 2011 року призведе до різкого відтоку інвестицій з цієї галузі та істотних втрат для багатьох інвесторів, торговців і виробників.

"Сезон2011-12 років буде тестом на міцність для виробників овочів і картоплі Україні, які останні 2 роки удосконалювалися в основному в технологіях виробництва і зберігання, не маючи жодних проблем зі збутом за дуже високими цінами", - заявила керівник проекту "Агроогляд: овочі та фрукти" Тетяна Гетьман

"У 2011 році заробити зможуть лише ті фермери, які активно займалися не тільки технологіями вирощування, але і питаннями маркетингу овочів і картоплі", - продовжує вона.

Зокрема, як ніколи актуальними в цьому сезоні будуть питання наявності налагоджених диверсифікованих каналів збуту продукції і власних торгових точок на оптових ринках. Крім того, дуже важливим стане активний пошук можливостей реалізації продукції всередині країни і за її межами.

Нагадаємо, що 2011 року українські фермери зберуть рекордні врожаї овочів. Так, очікується, що врожай картоплі в країні складе безпрецедентні 20 мільйонів тонн.

Реклама:

При цьому в абсолютному вираженні виробництво капусти буде абсолютно рекордним за всі роки незалежності країни, так само як і обсяг надлишку цього продукту на ринку.

Зараз реальні оптові ціни на капусту в більшості регіонів Україні складають 40-60 копійок за кілограм, хоча навіть за такою ціною продавати великі обсяги не виходить.

При цьому більшість великих виробників ще навіть не приступило до збирання пізніх сортів капусти, які становлять основу пропозиції цього товару на ринку в період з листопада по травень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!