"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко не буде повертати мільярди?

Середа, 12 жовтня 2011, 14:35

Захист Юлії Тимошенко наголошує, що декриміналізація статті 365 скасує вирок екс-прем'єру повністю, зокрема і матеріальній частині.

Про це заявили адвокати Тимошенко, коментуючи інформацію про те, що в разі декриміналізації статті їй доведеться сплатити 1,5 мільярда гривень шкоди "Нафтогазу".

"Якщо стаття буде декриміналізована, то вирок буде скасовано повністю. Тобто ніякого відшкодування не буде", - сказав Юрій Сухов.

Інший захисник Тимошенко Микола Сірий нагадав, що судом не встановлено факту завдання шкоди, оскільки, якщо вона завдана в результаті господарської діяльності, то справа мала розглядатися в господарському суді, а не прив’язана до політичного рішення.

Реклама:

"Тому про такі дурниці як відшкодування ми не думаємо" , - сказав адвокат.

Він наголосив, що захист подаватиме апеляцію на рішення Печерського райсуду, незалежно від того, чи буде декриміналізована відповідна стаття кримінального кодексу.

Крім того адвокати Тимошенко вказали на те, що рішенням суду щодо ув’язнення Тимошенко створено прецедент для притягнення представників вищої влади до кримінальної відповідальності.

Як відомо, 11 жовтня Тимошенко засудили до 7 років ув'язення, а також зобов’язали компенсувати 1,5 мільярди збитків "Нафтогазу".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!