Податкова помилково обшукала компанію соратника Тігіпка

Середа, 12 жовтня 2011, 13:43

Співробітники податкової міліції, яка сьогодні проводила обшук в бізнес-центрі "Інком", визнали, що обшук був проведений помилково.

Про це повідомив президент компанії "Інком" Олександр Федченко, передає "Лігабізнесінформ".

"Юрособи, щодо яких повинні були проводитися слідчі дії, знаходяться за іншою адресою", - зазначив Федченко.

За його словами, протягом години робота всього бізнес-центру, включаючи компанії, що входять в компанію "Октава Кепітал", а також орендарів центру була паралізована.

Реклама:

Як зазначив Федченко, представники податкової міліції діяли на підставі "презумпції винності", мовляв, доведіть, що ви не та компанія і це не та адреса, на яку у нас є постанова.

Причому сам документ, за його словами, узаконює слідчі дії, податківці пред'явили через півгодини після початку обшуку.

Федченко підкреслив, що слідча група складалася з 30 чоловік в масках і зі зброєю.

Всіх співробітників вивели з приміщення. Після того, як представники компанії пред'явили документи, що засвідчують власність на бізнес-центр, із зазначенням назви компанії та адреси, представники податкової міліції визнали свою помилку.

Зараз обшук проводиться в третьому корпусі бізнес-центру.

За словами Федченка, від представників компанії вимагали документи, в тому числі план-схему бізнес-центру, які можна було отримати в БТІ.

Як відзначили представники компанії, насправді мова йшла про дві юрособи, які працюють за схожою адресою, але які ніколи не були орендарями бізнес-центру "Інком".

На питання журналістів про які конкретно компанії йдеться, Федченко відзначив, що не хоче їх називати, але зазначив, що це відомі компанії.

При цьому керівництво компанії розглядає можливість подачі скарги на дії податківців та оцінити можливий збиток, нанесений простоєм через їх помилки. "Сьогодні робочий день у компанії фактично зірвано", - сказав він.

"Інком" працює в Україні понад 20 років і є одним з лідерів вітчизняного ринку інформаційних технологій.

"Інком" займається бізнес-консалтингом, ІТ-консалтингом, системною інтеграцією, інтеграцією систем безпеки і надійності, операторських систем зв'язку.

Президент корпорації "Інком" - Олександр Федченко. Засновник "Інкому" - Олександр Кардаков. Він є власником компанії "Октава Капітал", активи якої оцінюються в 2,5 мільярда гривень.

Кардаков також очолює експертну комісію з інновацій партії "Сильна Україна".

У лютому цього року прем'єр-міністр Микола Азаров відвідував підрозділ "Інкому", де йому демонстрували інноваційні системи та технологічні новинки вітчизняного виробництва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: