"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Азарова обіцяють роздати більше 5 тисяч квартир

Середа, 12 жовтня 2011, 13:12 -

До кінця 2011 року Державна іпотечна установа передасть 5,437 тисячі квартир територіальним товариствам та центральним відомствам, щоб передати громадянам, які мають право на безкоштовне житло.

Про це повідомив Голова правління ДІУ Віктор Миргородський, передає урядова прес-служба.

Миргородський зазначив, що вирішення цього питання стало можливим завдяки прийняттю 27 липня 2011 року Кабінетом міністрів постанови № 855 "Деякі питання передачі квартир, придбаних Державною іпотечною установою", якою затверджено, зокрема, порядок безоплатної передачі квартир.

Він додав, що ці квартири були придбані ДІУ ще в 2009 році на підставі актів попереднього уряду і підлягали подальшій передачі територіальним общинам.

Реклама:

Купівля квартир здійснювалася за рахунок залучених ДІУ на ринку коштів від розміщення облігацій.

Він підкреслив, що уряд виділив з бюджету 2 мільярди гривень для того, щоб Державна іпотечна установа розрахувалася за ці квартири.

Керівник ДІУ також повідомив, що для координації цієї роботи створено міжвідомчу раду з координації здійснення заходів з безоплатної передачі квартир, яку очолив міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Анатолій Близнюк.

Водночас в областях створено 26 регіональних рад під керівництвом глав адміністрацій, у міністерствах і відомствах створено 8 рад, які очолили перші заступники керівників, на місцях створено 164 комісії з передачі квартир.

На 11 жовтня 2011 року згідно із Порядком безоплатної передачі квартир у комунальну власність територіальних громад передано 1238 квартир, з них: АР Крим - 81, Вінницька обл. - 72, Волинська - 55, Житомирська - 48, Київська - 256, Кіровоградська - 145, Львівська - 58, Миколаївська - 170, Рівненська -208, Тернопільська - 12, Хмельницька - 98, м. Севастополь - 35.

За його словами, планується передати більше 3 тис. квартир у власність органів місцевого самоврядування, ще близько 2 тис. квартир - міністерствам і відомствам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: