"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд хоче покращити торговельний баланс за рахунок зерна, газу та МВФ

Середа, 12 жовтня 2011, 10:57

Уряд хоче покращити зовнішньоторговельний баланс України за рахунок: нової ціни на газ, скасування мит на експорт пшениці та кукурудзи, резервів Нацбанку та чергового траншу МВФ.

Про це прем’єр-міністр Микола Азаров сказав на ранковому засіданні уряду.

"Ви повинні напружено попрацювати, щоб до кінця 2011 року суттєво покращити зовнішньоторговельний баланс. У нас є можливість збільшити надходження валюти і зменшити її витрати", - сказав він.

Зокрема, Азаров заявив, що"уряд пішов на зустріч сільгоспвиробникам".

Реклама:

"Я переконаний, що найближчого тижня ми знайдемо компроміс за газ і отримаємо справедливу і прийнятну ціну, тобто, разом з енергозбереження скоротимо витрати валюти на імпорт газу а разом з цілком достатніми резервами НБУ це гарантія стабільності гривні", - продовжив перераховувати прем’єр.

Окрім того, прем’єр переконаний, що МВФ продовжить співпрацю з Україною.

"24 жовтня в Україну прибуває місія МВФ для оцінки виконання програми урядом. У нас позитивні результати і зрозумілі бюджетні плани, тому я з оптимізмом дивлюсь на співпрацю з МВФ".

В той же час Азаров заявив, що залишилось єдине спірне питання - підняття цін на газ і тепло для населення.

"Єдине спірне питання – вимога МВФ підвищити тарифи на газ і тепло для населення у зв’язку з невпинним подорожчанням газу. Але уряд має свої розрахунки. Наша позиція полягає в тому, що треба знайти свої компенсатори і не накладати на людей тягар надвисоких цін на газ", - резюмував Азаров.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: