Металургів очікують тяжкі часи

Вівторок, 11 жовтня 2011, 20:18

Сталеварна галузь вступає у важкий період: споживачі, побоюючись погіршення економічної ситуації, відкладають розміщення замовлень, що призводить до падіння цін.

Головні тривоги учасників ринку пов'язані зі зростаючим держборгом США і європейських країн, а також з можливим дефолтом Греції, пишуть "Ведомости" з посиланням на Financial Times.

З побоюванням дивляться металурги і на ситуацію в Китаї, довгий час колишньому головним двигуном світової економіки.

Деякі виробники стали готуються знижувати прогнози прибутку. У Європі ситуація складається особливо несприятливо: деякі компанії скорочують виробництво, закриваючи заводи.

Наприклад, у ArcelorMittal в четвертому кварталі 2011 року буде функціонувати приблизно дві третини сталеплавильних печей.

Реклама:

За словами керівників ArcelorMittal, скорочення потужностей допоможе компанії зберегти ринкову частку і залишитися конкурентоспроможною "в умовах, що все більше нагадують рецесію".

"Ціни на деякі марки сталі в Європі досягли катастрофічного рівня, і учасники ринку ледь-ледь можуть вийти на рівень беззбитковості", - каже Бруно Больфо, голова ради директорів швейцарської Duferco.

"Покупці не укладають угод, чекаючи, що ціни опустяться ще нижче", - додає він.

Британська консалтингова компанія Meps попереджає, що середні ціни на сталь в світі до грудня 2011 року знизяться до 838 доларів за тонну і будуть на 8% нижче, ніж у травні 2011 року.

Садджан Джиндал, гендиректор індійської сталеливарної JSW, вважає, що невизначеність не зникне і в 2012 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: