Великобританія говорить, що Кірєєв створив проблему з асоціацією

Вівторок, 11 жовтня 2011, 18:46

Великобританія допускає, що вирок колишньому прем'єр-міністру, лідеру партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко може привести до ускладнень з підписанням і ратифікацією угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті Міністерства закордонних справ Великобританії, передають "Коментарі".

"Вирок українському опозиційному політику Юлії Тимошенко судом Києва викликає глибоку стурбованість ... Це може створити серйозну перешкоду для підписання і ратифікації угоди про асоціацію та глибокої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з ЄС", - сказано в повідомленні.

У ньому також наголошується, що раніше експерти Датського Гельсінського комітету з прав людини прийшли до висновку, що судовий процес щодо Тимошенко мав численні і серйозні порушення основоположних правових принципів і прямо суперечив спільним європейським цінностям.

"Україні каже, що хоче вступити в ЄС одного разу. Великобританія підтримує цю мету. Але це не може відбутися, поки Україні не покаже, що вона дотримується найвищих демократичних стандартів, включаючи повагу прав людини, верховенство закону і незалежний, прозорий і справедливий судовий процес", - сказано в повідомленні.

На думку МЗС Великобританії, вирок Тимошенко та інші судові процеси щодо колишніх чиновників ставлять під питання прихильність Україні таким цінностям.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!