"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Колесніков хоче брати більше з авіапасажирів Одеси й Дніпропетровська

Вівторок, 11 жовтня 2011, 18:35

Мінінфраструктури пропонує збільшити рівень зборів за обслуговування повітряних суден в аеропортах Дніпропетровська і Одеси.

Згідно з проектом наказу відомства, оприлюдненого на веб-сайті міністерства, зокрема, планується підвищити збір за обслуговування пасажирів в аеровокзалі Одеського аеропорту з 15 до 16,5 доларів за особу в міжнародному сполученні, передає "Інтерфакс-Україна".

Збір за забезпечення авіаційної безпеки пропонується збільшити з 3 до 5,2 долара за особу для пасажирського літака в міжнародному сполученні.

Для вантажних літальних апаратів даний збір може вирости з 2 до 5 доларів за 1 тонну максимальної злітної маси повітряного судна (МЗМ ПС).

Реклама:

Збір за наднормативну стоянку підвищиться з 0,25 до 0,35 долара за кожну годину перевищення встановленого часу на 1 тонну МЗМ ПС.

Згідно з аналізом регуляторного впливу нормативного акта, його прийняття забезпечить аеропорту додатковий дохід у розмірі 10,7 мільйона гривень на рік.

Крім цього, проект наказу передбачає збільшення збору за зліт і посадку в Дніпропетровському аеропорту з 9,75 до 13,5 долара за 1 тонну МЗМ ПС - у міжнародному сполученні, з 4 до 5 за 1 тонну МЗМ ПС - у внутрішньому сполученні.

Збір за обслуговування пасажирів в аеровокзалі пропонується підвищити з 11 до12 доларів за особу в міжнародному сполученні.

Збір за забезпечення авіаційної безпеки може вирости з 1,5 до 2 доларів за особу для пасажирського літака.

Згідно з аналізом регуляторного впливу нормативного акта, його прийняття забезпечить аеропорту додатковий дохід у розмірі 13 мільйонів гривень на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: