Активність IPO знизилася більш як вдвічі

Вівторок, 11 жовтня 2011, 17:34

У третьому кварталі 2011 року рівень активності на світовому ринку IPO знизився на 57%.

Про це свідчить черговий огляд світових ринків IPO за третій квартал 2011 року, підготовлений компанією Ernst and Young, передає "Лігабізнесінформ".

За квартал було проведено 284 угоди на загальну суму 28,5 мільярда доларів; показники у другому кварталі 2011 року становили 383 угоди на суму 65,6 мільярда доларів.

Зниження за кількостю в третьому кварталі 2011 року становило 26%, а за обсягом залученого капіталу – 57%.

Реклама:

У третьому кварталі 2011 року лише три угоди IPO перевищили планку в 1 мільярд доларів за обсягом залучених коштів; при цьому середній розмір угоди на багатьох ринках скоротився порівняно з попереднім кварталом до 100 мільйонів з 171 мільйона відповідно.

За даними аналітичного агентства Dealogic, у третьому кварталі 2011 року 22 угоди IPO були відкладені, а 49 відкликані порівняно відповідно з 20 і 76 у попередньому кварталі.

Головною причиною була волатильність ринку.

Незважаючи на це, у другому кварталі 2011 року приблизно 9 з 10 угод IPO на світовому ринку були проведені за цінами в межах або вище від спочатку заявленого діапазону, що аналогічно до стану справ у попередніх двох кварталах.

Керівник глобального підрозділу з надання послуг на ринках стратегічного росту Ernst and Young Марія Пінеллі зазначає, що результати третього кварталу свідчать про сильний вплив боргової кризи у США та країнах єврозони на ринок IPO та на довіру як емітентів, так і інвесторів.

"При цьому існує багато чудових компаній, які прагнуть до публічного розміщення своїх акцій. Вони як і раніше розглядають IPO як засіб залучення капіталу і в очікуванні поліпшення кон'юнктури ринку продовжують підготовку до публічного розміщення своїх акцій", - додає вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: