Міністр екології розповів в Німеччині про енергоефективаність Азарова

Вівторок, 11 жовтня 2011, 15:42

11 жовтня 2011 року в місті Бонн відбулася перша частина засідання Комітету з дотримання Кіотського протоколу Конвенції про зміну клімату

Комітет заслухав звіт України про ведення Кадастру викидів парникових газів в 2008-2009 роках, передають "Коментарі".

Виступаючи перед Комітетом, міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський зазначив, що проблемні питання, пов'язані з веденням Кадастру викидів парникових газів в 2008-2009 роках, вирішені.

"У 2010 році в Україні відбулися значні політичні зміни, які поклали старт реформам у всіх сферах життя, зокрема, і в системі захисту навколишнього середовища," - зазначив Злочевський.

Також він підкреслив, що нинішній уряд забезпечив прийняття Стратегії екологічної політики України до 2030 року, і успішно реалізує програму очищення Україні від небезпечних відходів.

Реклама:

"Позитивне рішення Комітету з дотримання дозволить продовжити реалізацію екологічних реформ, успішно впроваджувати сучасні енергоефективні технології. За цим процесом зараз уважно стежать всі українці - від президента до звичайних мешканців міст і сіл", - підкреслив чиновник.

На підтримку Україні на засіданні Комітету з дотримання Кіотського протоколу Конвенції про зміну клімату виступив і лауреат Нобелівської премії 2007 року, американський учений-еколог Вудроу Кларк.

"Україна останні півтора року демонструє дивовижний прогрес в царині захисту навколишнього середовища та впровадження енергоефективних технологій, - заявив Вудроу Кларк.

"Дуже важливо, щоб рішення Комітету не зупинило цей позитивний прогрес", - додав він.

Крім того, Кларк повідомив, що багато великих іноземних компаній зараз готують для України проекти з енергоефективності, і механізми Кіотського протоколу повинні цьому сприяти.

Друга частина засідання Комітету з дотримання Кіотського протоколу Конвенції про зміну клімату в Бонні відбудеться 12 жовтня 2011 року в закритому режимі.

На ньому буде прийнято рішення про відповідність вимогам Конвенції ведення в Україні Кадастру викиду парникових газів в 2008-2009 роках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: