Вирок Тимошенко не дасть Україні дешевого газу - Держдума Росії

Вівторок, 11 жовтня 2011, 15:21

Вирок екс-прем'єр-міністру Юлії Тимошенко не дає Києву жодних аргументів в дискусіях з Росією по газу.

Про це заявив віце-спікер Держдуми РФ, президент Російського газового товариства Валерій Язєв сказав журналістам у Москві, передає "Лігабізнесінформ" з посиланням на УНІАН.

Язєв зазначив, що винесений вирок є "несподівано суворим і незвичним". "З іншого боку, це рішення жодним чином не може бути аргументом в наших дискусіях щодо ціни газу", - підкреслив Язєв.

"На мій погляд, контракт справедливий, абсолютно обґрунтований економічно і концептуально, його треба виконувати. Ніяких підстав для його перегляду немає, з моєї точки зору", - зазначив він.

За його словами, в даному випадку мова йде про "внутрішньополітичні і внутрішньо судові справи Україна", в які він "ні в якій мірі не збирається втручатися, тому що це справи суверенної держави".

"Але якщо говорити про російсько-українському газовому співробітництві, то це (вирок - ЕП) не може бути якимось аргументом в наших дискусіях на користь України", - підтвердив він.

За його словами, влада України спробує використати це рішення в переговорах з Москвою.

"Звичайно, сказавши"а", може бути, українська сторона буде говорити і"б": раз засудили за неправильні договори - давайте їх переглядати", - додав він.

При цьому він висловив думку, що це рішення ускладнить відносини України з ЄС.

"Наскільки я знаю, Євросоюз схильний розглядати це як політичну розправу, тому для України, яка вступила і в енергетичне співтовариство, і бере участь в євроінтеграційних процесах, напевно, це ускладнить переговорну позицію", - вважає Язєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: