Хакери атакували сайт Нью-Йоркської фондової біржі

Вівторок, 11 жовтня 2011, 11:32

Хакерське угруповання, відоме як Anonymous, у понеділок, 10 жовтня, атакувало сайт Нью-Йоркської фондової біржі.

Як повідомляє газета The Chicago Tribune, в результаті атаки сайт біржі перестав працювати на дві хвилини, однак це не позначилося на проведенні торгів, передає Forbes.

Представники Anonymous оголосили про підготовку нападу ще минулого тижня.

Атака на біржу повинна була показати солідарність членів Anonymous з учасниками демонстрацій "Займи Уол-стріт".

Реклама:

У середині вересня учасники акції "Зайняти Уол-Стріт" розгорнули наметовий табір поряд з будівлею Нью-Йоркської фондової біржі і з тих пір проводять демонстрації проти "фінансового тероризму" великих корпорацій.

З тих пір географія протестів вийшла за межі фінансової столиці США, поширившись на Чикаго, Бостон, Лос-Анджелес, Сент-Луїс.

Протести також пройдуть в четвер у Вашингтоні і в Джерсі-Сіті.

Група Anonymous здобула популярність завдяки атакам на сайти "супротивників" ресурсу WikiLeaks і недавнім об'єднанням з іншою хакерською групою - LulzSec.

В якості трофеїв хакерів з Anonymous і LulzSec - мережа постачальника уряду США Mantech International Corp., зломи сайтів сенату США і ЦРУ, компаній Sony, Nintendo та інших.

У липні 2011 року хакери з Anonymous викрали близько 90 тисяч адрес електронної пошти та паролів з комп'ютерної мережі компанії Booz Allen Hamilton - одного з найбільших постачальників Пентагону.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: