"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацбанк почав провокувати працівників обмінників

Вівторок, 11 жовтня 2011, 10:45

Національний банк проводить перевірки дотримання банками нових правил обміну валют.

"Перевірки банків вже зараз проводяться - на рівні обмінних пунктів діємо за принципом секретного покупця", - декілька представників НБУ в різних областях провокують клерків у банківських обмінниках, пропонуючи їм поміняти гроші без паспорта, але за винагороду.

Або, наприклад, провести обмін за чужим паспортом, - розповів газеті "Экономичесике известия" один з членів правління НБУ, що побажав залишитися неназваним.

"Випадки порушення нормативних актів НБУ фіксуються, і ми вимагаємо від банків провести більш серйозний інструктаж своїх працівників".

Реклама:

Крім того, відпрацьовуються т.зв. оптові канали валют, коли великі суми пропонуються фізичними особами до обміну банківським відділенням, філіям та навіть дирекціям без надання документів.

Вже здійснені виміри виявили непоодинокі факти як безпідставної відмови фізичним особам у проведенні валютообмінних операцій, так і випадки встановлення банками додаткових умов, які не передбачені вимогами нормативно-правових актів НБУ.

Ну і на здійсненні валютообмінних операцій без наявності необхідних документів або без оформлення відповідних квитанцій теж дехто попався.

За результатами таких перевірок вже є кілька випадків винесення рішення про тимчасове призупинення пункту ліцензії, що дає право на валютні операції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!