Швейцарія готується понижувати курс франка

Понеділок, 10 жовтня 2011, 18:49

Швейцарський національний банк (ШНБ) може до кінця 2011 року підвищити стелю курсу швейцарського франка до євро з позначки в 1,20 франка до 1,30 франка.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Bloomberg з та аналітиків інвестбанку JPMorgan Chase & Co.

"Ми продовжуємо дотримуватися думки, що перегляд граничного курсу в бік його підвищення одночасно і виправданий, і ймовірний, - наголошується в звіті голови відділу визначення стратегії на валютних ринках в лондонському офісі JPMorgan Private Bank Одрі Чайльд-Фрімен.

"Нещодавно в якості нової цільової позначки став згадуватися рівень в 1,25 франка за євро, але тоді франк як і раніше буде сильно переоцінений. Натомість керівництву в царині кредитно-грошової політики варто було б встановити більш амбітне завдання, наприклад, досягнення рівня в 1,30 франка ", - додав він.

Реклама:

На початку вересня 2011 року ШНБ вперше за більш ніж 30 років оголосив про фіксування граничного курсу франка до євро на позначці 1,20 франка і пообіцяв захищати цільовий рівень з "максимальної рішучістю", якщо в цьому виникне необхідність.

ЦБ "прагне до істотного і сталого ослаблення франка" з метою захисту стабільності швейцарської економіки, підкреслювалося тоді в повідомленні ШНБ.

Швейцарський Центробанк оголосив про готовність скуповувати іноземні валюти в необмеженій кількості, якщо буде потрібно.

На думку керівників ЦБ, франк був значно переоцінений, що створювало ризики дефляції в економіці Швейцарії.

Франк бив усі рекорди до євро, долара США і інших валют в 2011 році, що призвело до істотного зниження попиту на швейцарський експорт і негативно позначилося на економіці країни.

Зокрема, під час торгів 9 серпня 2011 року франк подорожчав до рекордних 1,00749 франка за євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!