"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Вирок для Тимошенко відкладе угоду з ЄС - дипломати

Понеділок, 10 жовтня 2011, 17:50

Міністри закордонних справ країн - членів ЄС не виключають, що підписання угоди з Україною може бути відкладено через справу проти екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Про це міністри говорили сьогодні під час засідання Ради закордонних справ ЄС у Люксембурзі, передає агентство УНІАН.

"Усі міністри висловили дуже велике занепокоєння у справі протии Тимошенко", - сказав неназваний співрозмовник агентства з дипломатичних кіл.

"Зрозуміло, що у випадку погіршення ситуації буде складно уникнути затримки у підписанні та ратифікації угоди", - додав дипломат.

Реклама:

За його словами, ЄС дуже уважно стежить за процесом, і як тільки буде винесено вирок колишньому українському прем’єру, якнайшвидше проаналізує його та відреагує на нього.

"СправаТимошенко - лише символ, але є й інші справи, які демонструють наявність вибіркового правосуддя", - зазначив співрозмовник.

Водночас, він наголосив, що технічна робота у рамках переговорів про угоду про асоціацію, яка включатиме створення зони вільної торгівлі, швидше за все, буде завершена до кінця 2011 року.

Співрозмовник агентства також зауважив, що найжорсткішу позицію висловлювали міністри закордонних справ Швеції та Німеччини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!