"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрзалізниці" потрібен мільярд гривень для безпеки

Понеділок, 10 жовтня 2011, 17:14

Впровадження прискореного руху пасажирських поїздів вимагає від "Укрзалізниці" підвищити безпеку руху, особливо на залізничних переїздах.

На ділянках впровадження прискореного руху Львів - Київ - Донецьк зараз експлуатується 245 переїздів, які мають бути обладнані, згідно з діючими нормативними документами, передає прес-служба "Укрзалізниці", передає прес-служба перевізника.

У 2011 ріці на ділянках прискореного руху "Укрзалізницею" було закрито 3 переїзди з 5 запланованих, капітально відремонтовано 8.

На двох переїздах передбачено встановлення загороджувальної бар’єрної установки. Також у 2011 році передбачено перевести в розряд з черговим 48 переїздів та обладнати їх відповідним облаштуванням.

Реклама:

Згідно фінансового плану передбачено виконання робіт з капітального ремонту переїздів на 6,7 мільйона гривень та капітального будівництва 65,6 мільйона гривень.

З метою убезпечення руху Мінінфраструктури спільно з "Укрзалізницею" розробили проект розпорядження Кабміну "Про схвалення Концепції Державної цільової соціальної програми підвищення безпеки на залізничних переїздах на дільницях з інтенсивним рухом поїздів та автотранспортних засобів шляхом ліквідації перетинів автомобільних доріг і залізничних колій в одному рівні на 2012-2016 роки".

На реалізацію даної соціальної програми, за попередніми підрахунками залізничників потрібно один мільярд гривень, але у проекті бюджету на 2012 рік кошти на ці цілі не передбачені.

Зараз нараховується 5574 залізничних переїздів, в тому числі 2633 з автобусним рухом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!