"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ОПЕК може зберегти обсяги видобутку нафти

Понеділок, 10 жовтня 2011, 14:35

Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) за результатами наради в грудні, швидше за все, прийме рішення зберегти цільові обсяги видобутку нафти на колишньому рівні.

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на заяву представника Ірану в ОПЕК Мохаммеда Алі Хатібі, передає "Інтерфакс".

Продавці і споживачі задоволені цим рівнем цін на паливо, заявив Хатібі. "Судячи з ситуації, я думаю, більшість членів ОПЕК погодяться з існуючими обсягами видобутку нафти", - сказав він.

Крім того, Хатібі додав, що не очікує значних коливань цін найближчим часом.

Реклама:

На частку ОПЕК припадає 40% світових поставок нафти, і нарада дванадцяти країн-членів організації, на якому будуть обговорюватися обсяги видобутку, пройде 14 грудня у Відні.

На минулій нараді, яка відбулася 8 червня, Іран спільно з п'ятьма іншими країнами відхилив пропозицію Саудівської Аравії про збільшення рівня видобутку нафти на 1,5 мільйона барелів на добу.

Зрештою, угоди за підсумками зустрічі так і не було досягнуто, вперше за останні двадцять років.

Вартість листопадових ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 14:01 у понеділок виросла на 1,36 долара щодо рівня 7 жовтня - до 84,34 долара за барель.

Котирування ф'ючерса на нафту Brent на листопад на лондонській біржі ICE Futures до 14:01 піднялася на 0,92 долара - до 106,85 долара за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!