"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бондарчук обізвав Путіна рекетиром з 90-х

Понеділок, 10 жовтня 2011, 13:17

Російський прем’єр-міністр Володимир Путін поводиться щодо України, як рекетир на початку 90-х.

Про це заявляє керівник Центрального виконавчого комітету "Нашої України" Сергій Бондарчук, передає УНІАН.

За його словами, заяви Путіна про те, що в разі відмови від вступу до Митного союзу ключові галузі української економіки приречені на розвал, є неприкритим шантажем нашої країни, прикрашеним оманливими обіцянками.

"Путін виставляє вимоги до України, як типовий рекетир на початку 90-х: ідіть під нашу "кришу", і тоді ми вам нічого поганого не зробимо. Якщо ж ні, то отримайте торговельні війни, високі митні тарифи, замороження галузевої кооперації", - наголосив Бондарчук.

Реклама:

На його переконання, спроби Росії довести, що нова інтеграція в рамках Митного союзу несе реальні економічні вигоди для України, є абсолютно неправдивими.

У цьому можна переконатися на прикладі Білорусі й Казахстану, входження яких до Митного союзу спричинило значні втрати надходжень до держбюджетів від митних зборів, погіршення торговельного балансу та різке зростання цін на імпортні товари і продукти харчування, спричиненого відкритістю внутрішніх ринків цих країн для Росії.

Бондарчук наголосив, що при цьому гарантоване домінування Росії у наднаціональних органах Митного союзу виключає можливість рівноправного погодження економічних інтересів країн - членів Митного союзу.

"Агресивна політика протекціонізму Митного союзу в довгостроковій перспективі є тупиковою для країн цього об’єднання, оскільки консервує їхнє величезне технологічне відставання від розвинутих країн світу та закриває доступ до залучення іноземних інвестицій, які б дозволили провести модернізацію економіки", - вважає він.

"Нашоукраїнець" переконаний, що це означає збереження існуючого низького рівня ВВП та доходів більшості громадян у країнах Митного союзу, які на сьогодні є неспівмірними з такими ж показниками у країнах Європейського Союзу.

"Очевидно, що така перспектива членства в Митному союзі є неприйнятною для українців. Наші національні інтереси полягають у розвитку конкурентної національної економіки з високими соціальними стандартами через поступову інтеграцію в Європейський Союз", - зауважив Бондарчук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!