"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кремль прогнозує, що ціна на нафту буде 90 доларів

Понеділок, 10 жовтня 2011, 12:42

У Мінекономрозвитку РФ вважають найбільш імовірним поступове зниження цін на нафту в 2012 році до рівня приблизно в 90 доларів за барель до кінця 2011 року.

Про це заявив заступник міністра економічного розвитку Андрій Клепач, виступаючи в понеділок у Раді Федерації, передає "Інтерфакс".

"Більшість факторів вказує на зниження цін на нафту в 2012 році, але як знизиться, передбачити досить складно. На наш погляд, найбільш вірогідний сценарій, коли ціна на нафту в 2012 році становитиме близько 100 доларів за барель у середньорічному вираженні з можливістю зниження до кінця наступного року приблизно до 90 доларів за барель", - сказав він.

Клепач нагадав, що на 2011рік офіційний прогноз за середньорічною ціною на нафту становить 108 доларів за барель, на 2012 рік - 100 доларів за барель.

Реклама:

З початку 2011 року, за його словами, ціна на нафту становила в середньому трохи більше 109 доларів за барель, тому прогноз на цей рік виконаємо. "І надалі очікуємо, що різкого падіння цін все-таки не буде", - сказав він.

При цьому заступник міністра повідомив, що міністерство про всяк випадок прорахувало і так званий "сценарій шоку" на 2012 рік, коли ціни на нафту знижуються до 60 доларів в середньорічному вираженні.

В цьому випадку падіння економіки, за його словами, може становити до 1,5%, а дефіцит бюджету з урахуванням можливих антикризових заходів досягти 5% ВВП.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!