Компанія "тушки" скуповує українські агрогосподарства

П'ятниця, 9 вересня 2011, 19:52

"Кернел Груп" вступив в опціонну угоду про покупку 100% агрокомпанії Enselco із земельним банком 29,3 тисячі га.

Про це йдеться в біржовому повідомленні компанії, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

У повідомленні наголошується, що операція дозволить "Кернел" збільшити свій земельний банк до 215 тисяч га.

"У разі узгодження операції в Антимонопольному комітеті "Кернел" заплатить грошовими коштами 52,3 мільйона доларів, з яких 31,3 мільйона доларів будуть сплачені з прав оренди, за техніку і, частково, робочий капітал, а 21 мільйон доларів - за товарні запаси", - зазначає компанія.

Реклама:

У повідомленні уточнюється, що 23 тисяч га земельного банку Enselco розташовані в Хмельницькій області, що посилює позиції "Кернел" з виробництва цукру в цьому регіоні. Ще 6,3 тисячі га землі знаходяться у Миколаївській та Одеській областях.

Прес-служба відзначає, що Enselco є новим агрогосподарством, що використовує сучасні агротехнології, і володіє зерносховищем на 30 тисяч тонн.

У п'ятницю також стало відомо, що "Кернел" уклав необхiдний пакет угод щодо забезпечення залучення 500 мільйонів доларів вiд синдикату банкiв на чолi з ING Bank NV, UniCredit Bank AG, i Deutsche Bank AG для фiнансування оборотного капiталу.

Як відомо, 41,16% акцій групи компаній "Кернел груп" належать депутату Андрію Веревському, який недавно пішов з БЮТ і приєднався до коаліції "Стабільність і реформи".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: