"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Аеропорт "Донецьк" можуть віддати в управління іноземцям

П'ятниця, 9 вересня 2011, 19:27

Віце-прем`єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колесніков не виключає, що новий міжнародний аеропорт "Донецьк" передадуть в управління іноземцям.

Про це він заявив на прес-конференції в Донецьку, де перебував з робочим візитом, повідомляє агентство "УНІАН".

Відповідаючи на запитання про можливу передачу донецького аеропорту в управління іноземній компанії, Колесніков сказав: "Це не виключається. Якщо ті, хто управлятиме аеропортом, покажуть свою більш ефективну модель, то, звичайно".

При цьому він додав, що сьогодні "є декілька великих груп у світі, є австралійські групи, які управляють більшістю аеропортів у світі, припустимо, бельгійським аеропортом, брюссельським, який взагалі практично стояв, і та ж австралійська група узялася і вивела його на 12 мільйонів пасажирів на рік".

Реклама:

Уточнюючи для журналістів питання про подальшу долю донецького аеропорту, чи залишиться він у власності у держави, Колесніков зазначив, що "поки про це ще зарано говорити", але "це питання тактичнее".

"Яка форма власності буде ефективна, така і буде прийнята", - додав віце-прем`єр-міністр.

Проект реконструкції КП "Міжнародний аеропорт "Донецьк" передбачає будівництво нової сучасної злітно-посадочної смуги, аеродромно-диспетчерської вежі, перонів, а також будівництво нового терміналу і реконструкцію старого.

Комплекс нового терміналу буде оснащений естакадою, багаторівневим паркінгом і автостанцією. Пропускна спроможність нового терміналу  становитиме понад 3 мільйони пасажирів на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: