Днiпропетровський метрополітен чекає на 300 мільйонів євро

П'ятниця, 9 вересня 2011, 18:53

Державне пiдприємство "Днiпропетровський метрополiтен" може залучити кредити Європейського банку реконструкцiї та розвитку (ЄБРР) та Європейського iнвестицiйного банку (ЄIБ) для будiвництва нових станцiй.

Про це йдеться у розпорядженні Кабiнету мiнiстрiв вiд 7 вересня, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до документу, Мiнiстерство фiнансiв зобов'язане вiдпрацювати вiдповiдне питання з Днiпропетровською облдержадмiнiстрацiєю та Днiпропетровською мiськрадою до жовтня 2011 року.

Крiм того, центральним та мiсцевим органам влади доручено вiдпрацювати питання про часткове фiнансування будiвництва метрополiтену вiд станцiї "Комунарiвська" до станцiї "Iсторичний музей" з мiсцевого бюджету в 2011 роцi.

Реклама:

Як повiдомив прес-секретар представництва ЄБРР в Українi Антон Усов, днiпропетровська влада проводить переговори з банком про надання кредиту.

При цьому вiн не назвав подробиць, оскiльки дiалог наразi ще не завершено.

Водночас, як повiдомило агентству поiнформоване джерело, плани влади передбачають залучення 300 мільйонів євро в ЄБРР i ЄIБ. Поки що невiдомо, як  розподiлятиметься фiнансування мiж двома банками.

Як повiдомлялося, Мiнiстерство iнфраструктури прогнозує вiдкриття трьох станцiй нового Днiпропетровського метрополiтену - "Музейної", "Центральної" i "Театральної" - до 2015 року.

Днiпропетровський метрополiтен експлуатує лiнiю в 8 км з шiстьма станцiями. Добове перевезення пасажирiв становить 37,5 тисячі пасажирiв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!