Ризик рецесiї свiтової економiки оцінюють вже на 50%

П'ятниця, 9 вересня 2011, 18:20

Iмовiрнiсть рецесiї свiтової економiки пiдвищилася до рiвня 50%.

Про це заявив лауреат Нобелiвської премiї у сферi економiки 2008 року Пол Кругман, який прибув до Ярославля для участi у Свiтовому полiтичному форумi, передає агентство "Інтерфакс".

"Iснує дуже висока ймовiрнiсть того, що складна ситуацiя, в якiй нинi знаходиться свiтова економiка, зумовить рецесiю", - наводить цитату з виступу Кругмана агентство Bloomberg.

Економiст визначає ризик настання рецесiї як "доволi високий, можливо, 50%".

Реклама:

У серпнi Кругман наголошував, що ризик рецесiї свiтової економiки може бути "трохи бiльшим" за рiвень 30%, пiдштовхуючи країни з розвиненими економiками до вiдмови вiд заходiв зi скорочення бюджетних витрат, а центральнi банки - до бiльш експансiонiстської монетарної полiтики.

"Потрiбно зрозумiти, що країнам без фiнансових проблем можуть досить вiльно дозволити собi позики. Слiд вiдтермiнувати введення заходiв щодо посилення бюджетної полiтики. Тому центральним банкам слiд розширювати, а не мiнiмiзувати свiй вплив", - заявив Кругман щодо семи найбiльш розвинених країн свiту.

Як повідомлялося, в п'ятницю Міжнародний валютний фонд також попереджав, що ризики рецесії зростають, тому уряди і регулятори розвинених країн, на думку Фонду, повинні вжити рішучих дій, щоб запобігти новій кризі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!