"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Світу загрожує нова криза - МВФ

П'ятниця, 9 вересня 2011, 14:44

Ризики рецесії в даний час зростають, тому уряди і регулятори розвинених країн повинні вжити рішучих дій, щоб запобігти новій кризі.

Про це заявила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, передає "Інтерфакс".

"Країни повинні діяти негайно і рішуче діяти, щоб провести свої економіки через цей небезпечний новий етап відновлення", - цитує агентство Bloomberg виступ Лагард в Лондоні.

За словами глави МВФ, уряди повинні використовувати всі наявні в їхньому розпорядженні інструменти, включаючи нетрадиційні, а грошово-кредитна політика в розвинених країнах поки повинна зберігати "максимально стимулюючий характер".

Реклама:

"Хоча у регуляторів ще є варіанти підтримки відновлення, спектр доступних заходів суттєво вужчий, ніж на початок першої хвилі кризи. Регулятори повинні бути готові у разі необхідності вжити додаткових заходів для підтримки економіки, включаючи нетрадиційні засоби", - вважає Лагард.

Вона відзначила посилення понижувальних ризиків у світовій економіці, слабкість економічного зростання і плачевний стан державних, корпоративних і споживчих фінансів.

Нагадаємо, один з найвідоміших економістів світу - Нуріель Рубіні - кількома днями раніше заявив, що нова світова криза вже почалася, а свого піку вона досягне в 2013 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!