Фірма "регіонала" Яценка отримає 80 мільйонів з бюджету за комп’ютерну програму

П'ятниця, 9 вересня 2011, 12:56

ТОВ "Електронний світ України", яке пов'язують з депутатом-регіоналом Антоном Яценком, на безальтернативній основі виграло тендер на 79 мільйонів гривень.

Як повідомляють "Наші гроші", Мінекономрозвитку 29 серпня погодило Міністерству аграрної політики та продовольства закупівлю "у одного учасника" послуг з розроблення і впровадження комплексної інформаційної системи вартістю 79 мільйонів гривень.

Угоду буде укладено з ТОВ "Електронний світ України", яка має виконати роботу до кінця 2011 року.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель".

Інформаційна система для МінАПП має включати в себе систему уніфікованого електронного документообігу з використанням електронного цифрового підпису, робочі місця керівників різних рівнів, веб-портал, відео-телекомунікаційну систему засідань, тощо.

Безальтернативний вибір ТОВ "Електронний світ України" у якості виконавця обґрунтовується тим, що фахівці компанії мають досвід зі створення і впровадження інформаційних систем державного рівня.

У тому числі фірма причетна до створення Національної системи конфіденційного зв'язку, інформаційних систем Адміністрації президента, Кабінету міністрів, Нацбанку, РНБОУ, Держспецзв'язку, МЗС, ЦВК тощо.

ТОВ "Електронний світ України" контролюється іншою компанією - ТОВ "Федерація професійних спілок України". Ця фірма з березня 2011 року має засновниками мешканця смт Андріївка Харківської обл. Андрія Ігнатова і росіянина Євгена Колугу.

Засновниками "Електронного світу України" до переєстрації на фірму Колуги і Ігнатова були п'ять фізичних осіб. За даними Української правди, за часів уряду Юлії Тимошенко в 2009 році ця фірма брала участь в схемі монополізації ринку електронної звітності, яку пов'язували з ім'ям народного депутата Антона Яценко, "хрещеного батька" Тендерної палати України.

Антон Яценко в березні 2011 року перейшов з фракції БЮТ до фракції Партії регіонів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!