"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Bank of America може звільнити 40 тисяч чоловік

П'ятниця, 9 вересня 2011, 12:23

Керівники Bank of America Corp обговорять скорочення приблизно 40 тисяч робочих місць протягом першої хвилі реструктуризації.

Про це повідомила газета Wall Street Journal з посиланням на джерела, знайомі з цими планами, передає Reuters.

Кількість скорочуваних робочих місць не остаточна і може змінитися. Всього в рамках реструктуризації планується скорочення 280 тисяч робітників протягом декількох років.

Wall Street Journal пише, що керівники BofA зустрілися в четвер і знову зберуться в п'ятницю, щоб прийняти остаточні рішення про реструктуризацію після п'яти місяців обговорення.

Реклама:

Bank of America не був доступний для коментарів.

Інвестори вимагають, щоб BofA поліпшив показники після того, як банк втрачав гроші протягом чотирьох з останніх шести кварталів, а його акції з початку 2001 року подешевшали наполовину.

Очікуване скорочення робочих місць може перевершити велике звільнення 2008 року, коли банк мав намір звільнити 30-35 тисяч співробітників протягом трьох років.

Тоді ця міра була викликана економічним спадом і запланованим злиттям з Merrill Lynch & Co.

У вівторок банк оголосив про широку реорганізацію команди керуючих, що включає в себе відхід з посад глави споживчого банку Джо Прайса і глави підрозділу з управління станами Саллі Кравчека.

В даний час банки всього світу скорочують робочі місця, оскільки нові суворі правила і невдалий другий квартал не пройшли даремно для їх інвестиційних підрозділів.

Цього року європейські та американські банки оголосили про 70 тисяч проведених або запланованих звільнень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!