Путіну дали премію "Золотий кліщ" як головному ворогу Байкалу

П'ятниця, 9 вересня 2011, 10:58

"Грінпіс Росії" підбив підсумки конкурсу "Ворог Байкалу", визнавши його переможцем прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна.

Ідея організувати таку номінацію з'явилася в екологів, після того як у січні 2010 року був заново запущений Байкальський целюлозно-паперовий завод, що скидає відходи безпосередньо в озеро, повідомляє "Радіо свобода".

Путіну і трьом іншим лауреатам конкурсу вручать почесний знак "Золотий кліщ".

Євген Усов, прес-секретар "Грінпісу Росії" розповів, за які заслуги той удостоївся цієї відзнаки: "Безумовний лідер - Путін, який навіть зміцнив свої позиції в останні години голосування, тому що виступив із черговою дуже дивною заявою у Череповці. Він є у нас самим маститим ворогом Байкалу і отримує найбільшого "Золотого кліща".

Реклама:

На відзначення дня Байкалу, до якого було приурочено підбиття підсумків, дайвери опустилися на дно Байкалу, де розташована підводна труба Байкальського ЦБК, з якої хлещуть отруйні стоки.

Там вони встановили пам'ятну табличку з іменами переможців. "І готові запропонувати знатному дайверу Володимиру Володимировичу організувати занурення в цьому місці і особисто в цьому переконатися", - уклав Усов.

Голосування проходило на офіційному сайті "Грінпісу Росії", де було подано список номінантів на звання "Ворог Байкалу".

За оцінками організаторів, проголосувало близько семи тисяч осіб.

Конкурс було запущено 13 січня 2011 року. За рік до цього, 13 січня 2010 року, Путін підписав постанову, за якою Байкальський комбінат знову почав роботу з виробництва віскозної целюлози, скидаючи відходи в озеро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!