Депутати займуться "Індаром" через тиждень

Четвер, 8 вересня 2011, 17:22

На засіданні комітету Верховної ради з питань охорони здоров`я 14 вересня буде розглянуто ситуацію навколо інсулінового заводу "Індар", на якому недавно відбулася силова зміна менеджменту.  

Про це заявила голова профільного комітету Тетяна Бахтєєва, передає агентство "УНІАН".

"На 14 вересня призначено засідання комітету з даного питання. Ми вже практично запросили усіх. У ньому візьмуть участь і правоохоронні органи, і керівництво Міністерства охорони здоров`я, і представники "Індару".Буде відкрите засідання", - повідомила Бахтєєва.

За словами позаштатного радника президента України Дмитра Видріна, головна проблема ситуації з "Індаром" полягає у тому, що 95-96% власності, за підрахунками юристів, не мають легітимного оформлення.

Реклама:

"Власність оформлена або на підставних осіб, або на неіснуючі фірми, або на офшори. Поки не буде виконано аудит усієї власності в Україні, поки вона не буде інституціоналізована, поки не буде створено реєстр усіх власників українських підприємств - подібні проблеми виникатимуть безперервно", - заявив він.

На його думку, питання власності на сьогодні є найважливішою проблемою президента, іншої настільки важливої проблеми немає.

"Коли ми матимемо 96% легальної власності в Україні, тоді подібні питання розв`язуватимуться просто. Поки не буде розв`язана проблема анонімної власності, всі спроби притягати до відповідальності тих, хто заволодіває цією власністю незаконним шляхом, приречені на невдачу", - додав політик.

Як відомо, ЗАТ "Індар" засновано 14 серпня 1997 року. Держава у 2000 році внесла свої 70,7% акцій "Індару" до статутного фонду ДАК "Укрмедпром".

У 2008 році 70,7% акцій заводу придбала компанія Storke Holdings Limited. Це рішення було оспорене в суді, і три роки вже триває судовий розгляд.

У ніч на 8 липня 2011 року близько сотні бійців "Беркуту" увірвалися на територію заводу, щоб провести на завод представників нових власників підприємства.

Пізніше прес-служба підприємства з посиланням на нового директора підприємства Євгена Кононенка розповсюдила повідомлення, що підприємство працює в нормальному режимі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!