В Україні не буде відкритих акціонерних товариств

Четвер, 8 вересня 2011, 15:27

Верховна рада за пропозицією глави держави відмовилася відновлювати відкриті акціонерні товариства.

Прийнятий парламентом 8 квітня 2011 року закон про внесення змін до низки законодавчих актів щодо відновлення на законодавчому рівні назви типу товариства ВАТ № 8174 за пропозицією президента був відмінений.

За проголосувало 239 карток народних депутатів, повідомляє "Лігабізнесінформ".

Зокрема, у пропозиціях президента сказано, що законом "Про акціонерні товариства" від 17 вересня 2008 року був введений новий підхід регулювання відносин, пов'язаних з діяльністю акціонерних товариств.

Реклама:

Зокрема, було встановлено розподіл на такі типи як публічне акціонерне товариство і приватне акціонерне товариство.

Був передбачений дворічний перехідний період для того, щоб відкриті і закриті акціонерні товариства могли адаптуватися до нового порядку.

Законом від 8 квітня 2011 року передбачає відновлення на законодавчому рівні назви ВАТ.

"Закон продовжує існування відкритих акціонерних товариств, що, по суті, стане індульгенцією для тих акціонерних товариств, які у встановлені терміни не виконали вимоги закону України "Про акціонерні товариства". Це створить умови для невиконання надалі законодавчо встановлених вимог, оскільки виникає прецедент скасування законодавчих вимог, які не виконуються", - сказано в пропозиціях президента.

Також у пропозиціях наголошується, що подібний підхід є неприпустимим, оскільки породжує правовий нігілізм. У зв'язку з цим президент запропонував відхилити цей закон.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!