Рада затвердила пріоритети Азарова на 10 років

Четвер, 8 вересня 2011, 13:20

Верховна рада затвердила сім стратегічних пріоритетних напрямків інноваційної діяльності на 2011-2021 роки.

За прийняття в цілому в другому читанні законопроекту №7333 проголосували 263 депутати при мінімально необхідних 226, повідомляють "Українські новини".

Зокрема, перший зі стратегічних пріоритетів - освоєння нових технологій транспортування енергії, впровадження ресурсозберігаючих і енергоефективних технологій, освоєння альтернативних джерел енергії.

Другий - освоєння нових технологій високотехнологічного розвитку транспортної системи, ракетно-космічної галузі, авіа- і суднобудування, озброєння та військової техніки.

Реклама:

Третій блок пріоритетів передбачає освоєння нових технологій виробництва матеріалів, їх обробки і з'єднання, створення індустрії наноматеріалів і нанотехнологій.

Четвертий - технологічне оновлення і розвиток агропромислового комплексу.

П'ятий - впровадження нових технологій і обладнання для якісного медичного обслуговування, лікування і фармацевтики.

Шостий блок передбачає широке застосування технологій більш чистого виробництва та охорони навколишнього середовища і сьомий - розвиток сучасних інформаційних, комунікаційних технологій і робототехніки.

Розроблений законопроект спрямований на забезпечення концентрації інтелектуальних і фінансових ресурсів на пріоритетних напрямках інноваційного розвитку для забезпечення випуску високотехнологічної наукоємної продукції.

Також Рада визначила, що стратегічні пріоритетні напрямки інноваційної діяльності затверджуються парламентом на строк до 10 років, а середньострокові пріоритетні напрямки - строком до п'яти років.

На думку Кабінету міністрів, який вніс цей законопроект у Раду, його прийняття дасть можливість створити умови для інноваційного розвитку окремих регіонів України шляхом формування та реалізації середньострокових пріоритетних напрямків інноваційної діяльності регіонального рівня.

Сьомого вересня уряд схвалив перелік з 38 пріоритетних тематичних напрямків наукових досліджень і науково-технічних розробок на період до 2015 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!