"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Лісник Янукович знімає президента в регіонах

Четвер, 8 вересня 2011, 10:33

Голова Державного агентства лісових ресурсів Віктор Сівець знайшов досить неординарний спосіб "погасити" скандал із закупівлею лісництвами портретів президента.

Днями він розпорядився повернути виробникові всі закуплені портрети президента Віктора Януковича і придбати на ті ж суми будь-яку іншу продукцію цього ж підприємства, повідомляє "Кіевскій телеграфЪ".

Як повідомили журналістам в одному з лісництв, днями вони отримали розпорядження голови Державного агентства лісових ресурсів Сівця, за яким "відповідно до результатів службового розслідування, проведеного в Держлісагентстві, за фактами, викладеними в ряді українських ЗМІ", їм рекомендується повернути підприємству -виробнику всі закуплені раніше портрети президента Віктора Януковича і державні герби Україні.

"Результати перевірки виявили невмотивоване завищення вартості пропонованих до продажу портретів глави держави", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Тому замість портретів Януковича лісництвам рекомендується закупити будь-яку іншу продукцію підприємства.

У самих лісників така вимога викликала здивування. "Якщо підприємство завищує вартість своєї продукції, навіщо взагалі щось в нього купувати? Мабуть, хтось має непогані відкати на таких угодах!", - обурюється джерело в лісництві.

Скандал спалахнув, коли ряд авторитетних українських видань опублікували матеріали про примусову закупівлю обласними відділеннями лісового господарства портретів Януковича і гербів України на суму близько 15 мільйонів гривень.

Опинившись в центрі корупційного скандалу і побоюючись відставки, Сівець домігся звільнення свого заступника, який, як кажуть співробітники самого Держлісагентства, ніяк не був пов'язаний із здійсненням закупівель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!