Азаров заборонив міняти ціни на ліки частіше, ніж раз на півроку

Середа, 7 вересня 2011, 20:10
Уряд з вересня ввів обов'язкову реєстрацію оптово-відпускних цін на закуповувані за бюджетні кошти ліки та медичні вироби.

Зміна ціни допускається не частіше, ніж разу на півріччя. Раніше зміна ціни допускалася раз в місяць, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з оприлюдненою у середу постановою Кабміну №932 "Про удосконалення державного регулювання цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення, що закуповуються за рахунок коштів державного та місцевого бюджету" від 8 серпня 2011 року, підставами для коригування ціни є зміни цін на сировину та матеріали, накладних витрат або курсу валюти.

Для реєстрації ціни, згідно з новим порядком, заявнику необхідно подати до Міністерства охорони здоров'я інформаційну довідку про зареєстровані ціни на ліки і медвироби в країнах їхнього походження, копію декларації митної вартості ліків разом з розрахунками оптово-відпускної ціни.

Передбачається, що МОЗ протягом п'яти днів пересилає копію документів на розгляд Міністерства економічного розвитку і торгівлі, яке протягом 10 робочих днів видає свій висновок за розрахунками ціни.

Реклама:

У постанові також зазначається, що внесені до 1 вересня 2011 року в реєстр ціни підлягають перереєстрації до 1 січня 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: