Бойко хоче гасити борги "Нафтогазу" акціями компанії

Середа, 7 вересня 2011, 13:18

Погашення боргів НАК "Нафтогаз України" буде здійснено шляхом часткового продажу акцій компанії.

Про це на брифінгу після засідання Кабінету міністрів у середу, 7 вересня, заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко, повідомляє DT.UA.

"Ми ведемо переговори з партнерами, перед якими "Нафтогаз" має кредитні зобов'язання. Ми вирішили частково продати акції компанії, які підуть на погашення кредиту", - зазначив Бойко.

Також міністр зазначив, що цих грошей цілком вистачить на покриття всіх кредитних зобов'язань: "За нашими розрахунками у нас ще залишиться сім мільярдів кубометрів газу, які підуть на збільшення видобутку газу, а також ми зможемо інвестувати у цю здобич".

Реклама:

Раніше президент Віктор Янукович, у відповідь на пропозицію Росії, заявив, що Україна буде продавати великі енергетичні об'єкти (у тому числі, і "Нафтогаз"), виключно "прозоро і на ринкових умовах".

Директор Світового банку в Україні, Білорусі, Молдові Мартін Райзер заявив, що Світовий банк готовий допомогти "Нафтогазу" стати інвестиційно привабливою компанією, що дасть їй можливість залучити необхідні кошти для повної реалізації економічного потенціалу.

Нагадаємо, що ще на початку 2011 року в уряді повідомили про принципове рішення продати до 25% акцій "Нафтогазу".

Продаж планується здійснити до середини 2012 року шляхом розміщення акцій НАКу на біржі - за них в уряді розраховують виручити щонайменше п'ять-шість мільярдів доларів.

У березні 2010 року Бойко заявив про принципове рішення уряду України продати до 25% акцій НАК "Нафтогаз України".

На початку року голова правління НАК Євген Бакулін заявляв, що "Нафтогаз" готує низку пропозицій щодо реструктуризації компанії, у тому числі створення спільних підприємств, залучення іноземних інвестицій, і можливий вихід на IPO до 2012-2013 роках.

Останнім часом активно обговорюється продаж частини акцій "Нафтогазу" на закордонних біржах. При цьому експерти сумніваються як у доцільності, так і в законності такого кроку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!