"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна в 2012 році почне експортувати свій газ

Середа, 7 вересня 2011, 12:08

Україна у 2012 році почне експортувати газ власного видобутку у випадку, якщо не вдасться домовитися про скорочення закупівель газу в Росії в обсягах, які необхідні нашій країні.

Про це заявив міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Бойко на брифінгу в середу, повідомляє агентство "УНІАН".

"Ми ухвалили закон, за яким дозволено експорт українського газу у різних напрямах. А якщо нам російські партнери запропонують закупити більше газу, ніж потрібно для нашої економіки, то ми просто візьмемо їхній газ у країну, а свій перепродаватимемо на споті", - сказав він.

Міністр зазначив, що напевно Росія уважно вивчатиме такі плани України, оскільки Україна зайде на газовий ринок Європи.

Реклама:

Як повідомлялося, в кінці серпня Бойко заявив, що Україна подала заявку на придбання у "Газпрому" в 2012 році 27 мільярдів кубометрів газу проти 40 мільярдів кубометрів у 2011 роц

При цьому законтрактований обсяг газу НАК "Нафтогаз України" у ВАТ "Газпром" в 2011 році становить 40 мільярдів кубометрів газу.

Раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Україна упродовж найближчих років повинна скоротити обсяги закупівлі російського газу утричі.

Зокрема, Азаров зазначив, що зараз Україні дешевше використовувати як енергетичний ресурс вугілля, а не газ, незважаючи на те, що раніше від використання вугілля відмовлялися, переводячи котельні і електростанції на газ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: