"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фірташ хоче платити більш високі податки

Середа, 7 вересня 2011, 10:27

Український бізнесмен Дмитро Фірташ готовий платити вищі податки до бюджету України.

Про це йдеться у відповіді власника Group DF на запит "Економічної правди", яка вирішила з'ясувати, чи готові українські бізнесмени приєднатися до руху західних мільйонерів "за високі податки".

"Я підтримую ініціативи бізнесменів, які виражають готовність інвестувати в благополуччя своєї країни", - заявив він.

"Готовий, але вважаю, що у формі цільової допомоги це ефективніше для нашої країни сьогодні. Я готовий робити для країни більше. Понад тих податків, які я плачу. Я знаю, що багато заможних бізнесменів думають і діють так само", - запевнив "ЕП" Фірташ.

Реклама:

За його словами, він віддає перевагу цільовій допомозі, оскільки вона "може швидко і своєчасно зробити щось конкретне для оточуючих тебе людей".

"Моє оточення - це кілька сотень тисяч людей - це сім'ї людей, що працюють на підконтрольних мені підприємствах", - пояснив бізнесмен.

Він нагадав, що виділив кошти на ремонт льодового палацу і оновлення тролейбусного парку 120-тисячного міста Сєвєродонецьк, в якому він придбав хімічний завод "Азот".

"Таких прикладів десятки. Цільову допомогу ми надаємо у всіх містах, де є наші підприємства - в Горлівці, Черкасах, Рівному, Іршанську, Вільногірську, Армянську, Красноперекопську", - зазначив "господар" українського хімпрому.

"Я сам собі збільшив ставку оподаткування. Так може робити кожен, інвестуючи не тільки гроші, але й час, зусилля в життя своєї країни, свого міста, навколишніх людей", - підкреслив Фірташ.

Він також навів у приклад власника "Систем Кепітал Менеджмент" Ріната Ахметова, який "зовсім недавно інвестував в Рівненський центр променевої терапії значні кошти".

"Я закликаю всіх підтримувати ініціативи людей, які інвестують в свою країну - чим більше ми будемо робити, тим сильніше стане Україна. Вважаю, що всі повинні робити для своєї країни і одне для одного більше, ніж ми формально зобов'язані. У цьому й полягає справжній патріотизм", - додав бізнесмен.

За час правління президента Віктора Януковича статки бізнесмена збільшились більш як в п'ять разів.

Зокрема, згідно з рейтингом найбагатших українців за версією журналу "Кореспондент", найбільші темпи росту бізнесу за 2010 рік продемонстрував Фірташ. За даними журналу бізнес-імперія Фірташа подорожчала на 540%.

Group DF Фірташа в Україні контролює: ЗАТ "Сєвєродонецьке об'єднання Азот", ПАТ "Концерн "Стирол", ВАТ "Рівнеазот", ВАТ "Азот", Черкаси, ЗАТ "Кримський титан" та ВАТ "Кримський содовий завод. Також "Кримський титан" орендує державні Іршанський ГЗК та Вільногорський ГМК.

Окрім того, бізнесмену належить "Нітроферт", Естонія, "ТаджикАзот", Таджикистан та частка в розмірі 32,68% власності італійського виробника титанових та інших сплавів, компанії Tifast Srl.

Варто підкреслити, що бізнесмен також має значний інтерес в титановій галузі.

Про реакцію інших українських бізнесменів на питання, чи готові вони платити більше податків до бюджету за прикладом західних мільйонерів, читайте в статті "Ахметов і Ко не підтримали західних мільйонерів".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!