"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін спростив митний контроль для водіїв

Середа, 7 вересня 2011, 09:58

Кабінет міністрів спростив порядок митного контролю автотранспорту перевізників і товарів.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства фінансів, передає агентство УНІАН.

Відповідну постанову схвалено на засіданні уряду 31 серпня 2011 року.

Документ передбачає внесення змін до Порядку здійснення митного контролю автомобільних транспортних засобів перевізників і товарів, що переміщаються в пунктах пропуску через державний кордон.

Реклама:

В постанові зазначається, що скорочено перелік дозвільних документів, які подаються при здійсненні зовнішньоекономічної діяльності.

В даний час, згідно із Порядком, до якого внесено зміни, при здійсненні міжнародних перевезень товарів автомобільним транспортом у пунктах пропуску через державний кордон митниці має обов`язково подаватися оригінал свідоцтва про допущення дорожнього транспортного засобу до перевезення вантажів під митними печатками і пломбами.

Проте, вимога про обов`язкове надання свідоцтва має поширюватися лише на випадки перевезення товарів із застосуванням процедури Митної конвенції міжнародного дорожнього перевезення (МДП).

При цьому значна кількість перевезень здійснюється без застосування такої процедури. У цих випадках застосовуються національні правила гарантування доставки, визначені Митним кодексом України, і надання свідоцтва не потрібне.

Постанова містить норму, згідно з якою свідоцтво подається митниці не в обов`язковому порядку, а у разі потреби. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: