Україна думає засмутити Митний союз квотами на імпорт нафтопродуктів

Вівторок, 6 вересня 2011, 20:07

Україна розглядає можливість введення квот на імпорт світлих нафтопродуктів із країн Митного союзу  - Білорусі, Росії й Казахстану.

Про це агентству "Українські новини" повідомило джерело, знайоме з перебігом спеціального розслідування щодо імпорту в Україну нафтопродуктів.

"Можливим рішенням питання може стати введення квот на імпорт палива із країн Митного союзу", - сказав співрозмовник агентства.

У вівторок відбулося засідання міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, у ході якого було заслухано позиції учасників ринку щодо спецрозслідування.

Реклама:

Протягом 5 днів суб'єкти розслідування зобов'язані надати комісії документальне підтвердження своїх аргументів, після чого буде прийнято остаточне рішення за підсумками розслідування.

Співрозмовник агентства нагадав, що у разі, якщо комісія вирішить ввести мита на імпорт нафтопродуктів, то вони торкнуться всіх країн-імпортерів, а не тільки учасників Митного союзу.

Перешкодою для введення мит, як зазначив співрозмовник агентства, є те, що європейські країни, на відміну від Росії, Казахстану й Білорусі, не мають преференцій і працюють у конкурентному середовищі.

Раніше повідомлялося, що Міністерство енергетики й вугільної промисловості виступає за скорочення частки імпортних світлих нафтопродуктів на українському ринку до 15% (зараз - 50%, на початку 2011 року - близько 60%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!