Moody's дало "стабільний" прогноз "ОТП Банку"

Вівторок, 6 вересня 2011, 15:31
Міжнародне рейтингове агентство Moody's змінило прогноз за рейтингом фінансової стійкості АТ "ОТП банк" з "негативного" на "стабільний".

Про це йдеться в повідомленні банку, передає УНІАН.

Згідно з повідомленням, рейтинг BFSR був збережений на рівні D-.

"Рівень рейтингу стримується BFSR все ще непростою ситуацією з проблемними кредитами в Україні, скороченням активів і філіальної мережі. Одночасно на поліпшення прогнозу вплинули: посилення процесів ризик-менеджменту банку, які в свою чергу базуються на провідних практиках акціонерів; високий рівень достатності капіталу і ліквідності; позиція одного з найбільших в країні банків, а також підтримка акціонера", - наголошується в повідомленні Moody's.

При цьому вказується, що рейтингове агентство не очікує зміни рейтингу BFSR банку в найближчому майбутньому.

Реклама:

"У довгостроковій перспективі рейтинг BFSR, ймовірно, буде підвищений, у випадку, якщо банк буде здатний самостійно нарощувати свій капітал, без втрати рентабельності збільшить частку ринку, наростить клієнтську базу і розширить портфель пропонованих продуктів, а також ще більше вдосконалить свої підходи в галузі управління ризиками", - говорять в Moody's.

ПАТ "OTП банк" створено в 1998 році і сьогодні входить до групи найбільших українських банків.

Активи банку на перше липня 2011 року становили 23,225 мільярда гривень, кредити і заборгованість клієнтів - 19,511 мільярда гривень, зобов`язання - 19,952 мільярда гривень, статутний капітал - 2,868 мільярда гривень, власний капітал - 3,274 мільярда гривень.

Угорський OTP Bank володіє 100% ПАТ "ОТП банк".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!