"Нафтогаз" надіється, що уряд закриє ринок для імпортного пального

Вівторок, 6 вересня 2011, 14:32
"Нафтогаз" розраховує на прийняття найближчим часом рішення про введення імпортних мит на нафтопродукти.

Про це сказав голова правління "Нафтогазу" Євген Бакулін, передає УНІАН.

За його словами, Кабінет міністрів в даний час розробляє заходи зі збільшення частки випуску продукції українськими НПЗ на внутрішньому ринку.

"Головне завдання сьогодні, щоб при впровадженні цієї програми не було сплеску цін і не перекласти ці проблеми на плечі споживачів", - сказав він.

При цьому Бакулін додав, що "тому уряд підходить дуже виважено до даної ситуації, і ми теж стежимо і думаємо, що найближчим часом ці питання будуть вирішені шляхом введення мита, але без коливань на ринку нафтопродуктів".

Реклама:

Також Бакулін зазначив, що "Нафтогаз" справляється із завданням стабілізації цін на внутрішньому ринку шляхом здійснення товарних інтервенцій з проведеними за давальницькою схемою нафтопродуктами на Лисичанському НПЗ.

Нагадаємо, 6 вересня Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі проведе слухання у рамках спеціального розслідування щодо імпорту в Україну окремих видів нафтопродуктів.

Спецрозслідування щодо імпорту окремих видів нафтопродуктів незалежно від країни походження розпочато у січні 2011 року.

При цьому Міненерговугілля підтримало ініціативу щодо введення мит на бензини 130 євро/тонна, на дизпаливо - 80 євро/тонна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!