Євро дешевшає в очікуванні статистики з Німеччини

Вівторок, 6 вересня 2011, 09:54

Курс євро до долара, японської єни, швейцарського франка і ряду інших валют знижується в ході торгів у вівторок в очікуванні статданих з Німеччини.

Ця статистика може показати скорочення замовлень промислових підприємств країни в липні, що лише посилить побоювання щодо боргових і економічних проблем єврозони.

Курс євро до 7:55 у вівторок становив 1,4064 долара проти 1,4098 на закриття торгів у Нью-Йорку днем раніше.

Пара долар / єна торгується біля позначки 76,80 єни проти 76,89 за підсумками попередньої сесії.

Реклама:

Євро в парі з японською нацвалютою подешевшав з 108,4 до 108,02 єни, зі швейцарським франком - з 1,1087 до 1,1035 франка.

Як повідомляє агентство Bloomberg, експерти очікують скорочення замовлень промпідприємств Німеччини в липні на 1,5% в порівнянні з червнем, коли їх обсяг збільшився на 1,8%.

У вівторок вийде ще один важливий макроекономічний звіт - про зміну ВВП єврозони в другому кварталі.

Передбачається, що, згідно з переглянутими даними, зростання ВВП єврозони сповільнилося до 0,2% у квітні-червні, що є мінімальним підйомом з другого кварталу 2009 року, порівняно з 0,8% у січні-березні.

Попередні дані, опубліковані в серпні, також показували підвищення ВВП у минулому кварталі на 0,2%.

Навряд чи порадують інвесторів і статдані про сферу послуг США: згідно з прогнозами експертів, індекс ділової активності в американському секторі послуг упав минулого місяця до 51 пункту - мінімального рівня із січня 2010 року - в порівнянні з 52,7 пункту в липні.

Значення показника вище 50 пунктів свідчить про зростання активності в сфері послуг.

У вівторок міністр фінансів Фінляндії Ютта Урпілайнен проведе переговори у Берліні з міністрами фінансів ФРН і Нідерландів про заставу, яку Фінляндія зажадала у забезпечення своєї частки фінансової допомоги Греції.

Відсутність єдиної позиції в єврозоні з цього питання посилює занепокоєння можливим дефолтом Греції.

Сенат Італії 6 вересня перегляне план бюджетної реформи на тлі загального страйку в країні, очікується, що будуть затверджені м'якші скорочення держвидатків і адміністративного апарату.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!