Український фондовий ринок обступили продавці

Понеділок, 5 вересня 2011, 19:55

Український ринок акцій у понеділок знизився через обвальні падінням на західноєвропейських майданчиках.

Індекс "Української біржі" (УБ) за підсумками торгової сесії знизився на 5,65% - до 1548,8 пункту. Індекс ПФТС втратив 3,84% і становив 624,18 пункту.

За словами інвестиційного керуючого Dragon Capital Олега Дрижака, український ринок у понеділок "захлиснули продажі".

На УБ в понеділок зниження спостерігалося за всіма папераами індексного кошика. У лідерах зниження акції Єнакіївського металургійного заводу (ENMZ), -10,9%, Алчевського меткомбінату (ALMK), -8,33%, і "Центренерго" (CEEN), -6,84%.

Лідерами за обсягами торгів стали "Мотор Січ" (MSICH) - 21,3 мільйона гривень, Алчевський меткомбінат (ALMK) - 17,7 мільйона, "Центренерго" (CEEN) - 16,4 мільйона.

"Епіцентром зниження котирувань сьогодні виступає Європа, де в лідерах падіння були банки, на яких поширився судовий позов, що проводиться зараз в США", - відзначає Дрижак.

Реклама:

Раніше Федеральне агентство житлового фінансування США подало позов проти 17 найбільших банків за махінації на ринку іпотечних паперів, а саме за спотворення інформації про якість іпотечних паперів, які вони продавали під час іпотечної кризи.

Ці фінансові організації недостатньо перевіряли надійність доходів позичальників, у результаті чого цінні папери, забезпечені такою нерухомістю, різко втрачали у вартості, коли позичальники не могли оплатити іпотеку.

У Німеччині в ці вихідні на регіональних виборах зазнала фіаско партія Ангели Меркель. "Населення очевидно продемонструвало розчарування тим, як уряд намагався вирішити європейську боргову проблему", - припускає інвестиційний керуючий.

Крім цього, негативу додало і те, що Греція не зійшлася на думці з міжнародними кредиторами щодо темпів зниження її бюджетного дефіциту.

Італія також проявляє повільність у плані імплементації заходів посилення кредитної політики, яких від країни вимагає президент ЄЦБ Жан-Клод Тріше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!