"Нафтогаз" назвав "об'єктивну" ціну на російський газ

Понеділок, 5 вересня 2011, 19:35

НАК "Нафтогаз Україна" вважає прийнятною ціну імпортного газу для України в розмірі близько 230 доларів за тисячу кубометрів.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив голова правлiння НАК "Нафтогаз України" Євген Бакулiн, повідомляє агентство "Українські новини".

"От якби на сьогоднішній день газ коштував хоча б на рівні 230 доларів - це хороша ціна, цілком об'єктивна, і коли підписувався контракт, тоді ціна газу була 179,5 долара за тисячу кубометрів. Вартість газу сьогодні виросла в 2,5 разу", - сказав він.

За словами Бакуліна, наразі компанія розглядає різні варіанти врегулювання цінової суперечки з Росією.

Реклама:

"Компанією зараз розглядаються всі варіанти: від домовитися і до крайніх заходів, до яких, ми сподіваємося, не дійде справа - судові розгляди", - зазначив голова НАКу.

Він додав, що існуючий контракт дає російській стороні занадто багато преференцій.

Цiна iмпортованого НАК "Нафтогаз Україна" до країни росiйського природного газу в першому кварталi 2011 року зросла до 264 доларів за тисячу кубометрів порiвняно з 252 доларами за 1 тисячу кубометрів у четвертому кварталi 2010 року.

У другому кварталi-2011 ціна, за даними НАК, становила близько 297 доларів за тисячу кубометрів.

Як відомо, Україна пропонує внести змiни до складових формули цiни газу для України, що наразi прив'язана до газойлю, який в енергобалансi країни не застосовується.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!