RosUkrEnergo перешкоджало газовим переговорам – свідок

Понеділок, 5 вересня 2011, 19:14

Компанія RosUkrEnergo зривала переговорний процес з врегулювання газової кризи і пропонувала "Газпрому" купити газ по 285 доларів за тисячу кубометрів.

Про це заявив екс-керівник апарату Тимошенко Михайло Лівінський під час допиту в Печерському суді, посилаючись на розмову з керівником " Газпрому" Олексієм Міллером.

"Вони намагалися перебити переговори України пропозицією більшої ціни, при чому вони абсолютно впевнені, що всі питання в Україні будуть вирішені і Україна проковтне газ дорожчий 285 доларів за тисячу кубометрів", - розповів Лівінський, уточнивши, що домовлена ціна була 235 доларів.

Він також згадав зустріч в Газпромі за участі голови Газпрому Олексія Міллера, заступника голови Нафтогазу Ігоря Вороніна та представників RosUkrEnergo.

Реклама:

Тоді представники RosUkrEnergo нахабно поводились і тішились з того, що делегації буде важко вимагати збільшення ціни за транзит газу через угоди 2006 року.

"Ні, нічого ви не зробите. Ми все тут провели так, що ви нічого не зробите. І вже один раз ціни поміняли. Спробуйте з росіянами це узгодити", - навів слова представників RosUkrEnergo Лівінський.

"Було боляче на це дивитися. Тимошенко сказала, що вони будуть за це відповідати, але у відповідь почула - "Ні, це ви будете відповідати", - додав колишній керівник апарату Тимошенко.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: