Держава готує двомільярдний кредит для протеже Ахметова

П'ятниця, 30 вересня 2011, 20:53 -

Енергогенеруюча компанія "Дніпроенерго" відібрала "Укргазбанк" і "Ощадбанк" для залучення кредитів на загальну суму 1,8 мільярда гривень.

Про це йдеться в опублікованому на сайті Мінекономрозвитку оголошенні.

Відповідно до інформації, передбачається 3 лоти.

За першим лотом "Укргазбанк" планує надати кредити на 547,15 мільйона гривень, до грудня 2015 року, для реконструкції енергоблоку Криворізької ТЕС.

Реклама:

За другим лотом той же банк готовий надати кредит на 629,05 мільйона гривень, до листопада 2017 року, для реконструкції енергоблоку Запорізької ТЕС.

Ефективна процентна ставка за двома кредитами "Укргазбанку" - 14,5% річних.

За третім лотом "Ощадбанк" готовий кредитувати "Дніпроенерго"  на 641,3 мільйона гривень, до грудня 2016, для реконструкції ще одного енергоблоку Запорізької ТЕС.

Ефективна процентна ставка за кредитом - 16% річних.

Пропозиція банків акцептована 28 вересня 2011 року, кредитні договори планується підписати впродовж календарного місяця.

"Дніпроенерго" - одна з найбільших енергогенеруючих компаній України. Вона володіє й експлуатує Придніпровську, Криворізьку і Запорізьку теплові електростанції сумарною встановленою електричною потужністю 8,185 ГВт.

Державі в особі НАК "Енергокомпанія України" належить 50% +1 акція генкомпанії, а найбільшому приватному українському енергохолдингу "Дтек" Ріната Ахметова - 47,55% акцій. Менеджмент "Дніпроенерго" також контролюється "Дтек".

ФДМ планує в 2011 році виставити на продаж 25% акцій "Дніпроенерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: