Скандальний "Хліб Інвестбуд" похизувався своїм експортом

П'ятниця, 30 вересня 2011, 18:51

З початку сезону компанія "Хліб Інвестбуд" експортувала 450 тисяч тонн зерна.

Про це повідомляє "Дело" з посиланням на прес-службу корпорації.

"Виконуючи укладені зовнішньоекономічні контракти, "Хліб Інвестбуд" експортував протягом липня-вересня на зовнішні ринки близько 450 тисяч тонн ячменю і пшениці", - сказано в повідомленні.

У ньому наголошується, що це мінімально можливий результат через умови оподаткування експорту та ситуації на світових ринках.

Реклама:

За словами генерального директора компанії Роберта Бровді, всього з початку сезону "Хліб Інвестбуд" через 22 своїх регіональних представництва закупив на внутрішньому ринку по споту 3 мільйони тонн зернових.

"Незважаючи на непросту цінову ситуацію, яка спостерігалася на ринках, ми намагалися запропонувати агровиробникам максимально прийнятні умови", - запевнив він.

Крім цього, за словами Бровді, в рамках здійснення проекту власного комерційного форварду, компанією "Хліб Інвестбуд" законтрактовано 500 тисяч тонн кукурудзи, яка в міру збору врожаю почала надходити від сільгоспвиробників на сертифіковані елеватори.

Як стверджує гендиректор "Хліб Інвестбудай", на фінішній стадії знаходиться програма форвардних закупівель зерна для Аграрного фонду.

Як відомо, ХІБ входить до складу державного підприємства "Державна продовольчо-зернова корпорація України" (ДПЗКУ). При цьому контрольна частка в "Хліб Інвестбуд" належить комерційній структурі, а держава має 49%.

Усього в 2011-2012 маркетинговому році планами торгового підрозділу ДПЗКУ передбачено закупити на внутрішньому ринку до 7 мільйонів тонн зернових, з яких 5 мільйонів тонн повинно бути поставлено на експорт, більше 1,5 мільйона тонн - для переробки в готову продукцію на підприємствах ДПЗКУ.

Як відомо, ХІБ увійшов до п'ятірки найбільших зернотрейдерів України у 2010-2011 маркетинговому році. Учасники ринку вважають, що це стало можливим завдяки непрозорим діям з боку Мінагрополітики, яке визначало експортерів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: