"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ДКЦПФР визначила, як створювати Центральний депозитарій

П'ятниця, 30 вересня 2011, 17:29

Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку (ДЦЦПФР) закінчує роботу над текстом Законопроекту "Про систему депозитарного обліку цінних паперів".

Про це повідомляє прес-служба Комісії.

Так, 28 вересня 2011 року регулятор організував останнє засідання Робочого органу, на якому було затверджено остаточний текст документу, що буде внесений до Кабінету міністрів та Верховної ради.

"Нарешті ми вийшли на "фінішну пряму" підготовки закону, який має бути базовим для визначення концептуальної моделі вітчизняної депозитарної системи", - заявив голова ДКЦПФР Дмитро Тевелєв.

Реклама:

Він наголосив, що створений документ визначає принцип побудови системи депозитарного обліку цінних паперів в України, в тому числі і підхід до створення Центрального депозитарію.

Ві повідомленні зазначається, що окрім визначення основних напрямів створення та функціонування депозитарної системи, документ приділяє увагу питанню актуальної моделі клірингу.

Відповідно до тексту проекту закона, в державі буде функціонувати поліваріантна модель клірингу, що сприятиме вдосконаленню системи клірингу та розрахунків.

"Найближчим часом документ буде внесено для погодження до Кабінету міністрів, а згодом і до Верховної ради. Сподіваюсь, що ми гідно виконали покладене на ДКЦПФР завдання з підготовки законопроекту", - додав Тевелєв.

Нагадаємо, що Робоча група при ДКЦПФР була створена у липні цього року з метою доопрацювання розробленого регулятором Законопроекту "Про систему депозитарного обліку цінних паперів".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!