"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Власнику ProstoPrint пропонують повернути бізнес в обмін на мовчанку

П'ятниця, 30 вересня 2011, 16:33

Власнику компанії ProstoPrint Денису Олійникову запропонували повернути бізнес в обмін на мовчанку і припинення громадської діяльності.

Про це керівник компанії, яка друкувала скандальні футболки "Спасибо жителям Донбасса...", написав у власному блозі у Фейсбуці.

"Отже, точка неповернення пройдена. Учора ввечері мені озвучили два можливих варіанти подальшого розвитку подій", - написав він.

"Перший - повернення бізнесу і більш-менш спокійна робота в Україну в обмін на повну відмову від будь-якої політичної і громадської діяльності (зокрема: перестати друкувати футболки СЖД, не обслуговувати магазини політичної тематики в ProstoPrint.com, видалити профіль у Facebook, не писати статей в інтернет-ЗМІ і блоги і т.д.)", - пояснив він.

"Другий - я можу і далі "бити у дзвони" і привертати увагу до ситуації, але правди я не доб'юся із жодними юристами, працювати в Україні я не зможу і жити теж", - наголосив Олійников.

"Я обираю другий варіант. Але мені не впоратися без вашої допомоги", - зазначив керівник ProstoPrint і попросив у прихильників фінансову допомогу на відродження компанії.

"Не питайте: "Хто озвучив?" - Я не відповім, бо пов'язаний чесним словом. Втім, розумна людина здогадається сам - гугл і мозок вам на допомогу", - написав Олійников.

"Зате тепер я можу розповісти про замовників розгрому ПростоПрінта, бо мені відомі не тільки імена, але і в деяких подробицях обставини справи - з різних, не перетинаються один з одним джерел. Цю історію я опублікую в найближчі дні", - додав він.

Нагадаємо, Денис Олійников після погроз на адресу сім'ї був змушений емігрувати у Хорватію.

Раніше міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заявив, що кримінальна справа відносно директора компанії ProstoPrint Дениса Олійникова ніяк не пов'язане з випуском футболок "Спасибі жителям Донбасу".

Як відомо, 6 вересня офіс компанії ProstoPrint захопив УБОЗ нібито через друк футболок з написом "Спасибо жителям Донбасса...".

Потім прес-служба МВС у Києві заявила, що обшук у Prostoprint пов'язаний із підробкою сувенірної продукції до Євро-2012.

15 вересня бійці спецпідрозділу міліції "Беркут" відбирали у торгівців футболки та чашки з написами "Спасибо жителям Донбасса", які торговці реалізували на Майдані Незалежності.

У понеділок стало відомо, що власнику ProstoPrint Денису Олейникову погрожують і він має намір вивезти свою сім'ю за межі України.

Крім того, у вівторок Управління по боротьбі з організованою злочинністю заарештувало сервера з макетами футболок "Спасибі жителям Донбасу".

21 вересня Олійников виїхав з України у зв'язку з інформацією про підготовку його арешту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!