"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Японія готує новий удар по єні

П'ятниця, 30 вересня 2011, 13:39

Міністерство фінансів Японії заявило в п'ятницю, що збільшить фонд для інтервенцій на ринку валют і стежитиме за діями валютних дилерів, щоб не давати єні рости.

Глава мінфіну Дзюн Адзума сказав, що уряд санкціонує закачування додаткових 15 трильйонів єн в фонд, створений для інтервенцій на ринках, розмір якого буде таким чином доведений до рекордних 46 трильйонів єн, передає Reuters.

Міністерство також пообіцяло ще два місяці щодня відслідковувати позиції трейдерів на ринку валют, щоб запобігати спекулятивному виштовхуванню єни вгору, яке шкодить орієнтованій на експорт економіці Японії.

Японія за останній рік двічі одноосібно втручалася у валютний ринок і один раз - спільно з партнерами по "Великій сімці", щоб остудити зростання єни, яке загрожувало пустити під укіс відновлення економіки.

Реклама:

Статистика промвиробництва і інші свіжі дані показали, що бадьорий темп відновлення японської економіки після потужного землетрусу і цунамі 11 березня сповільнюється під тиском дорогої єни і на тлі глобального економічного спаду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!